Wat een feest, werken in dit snel ontwikkelende vak!

Teie M.G. Salomons vertelt hoe hij werkt aan de professionalisering van de verpleegkunde en wat hij zo prachtig vindt aan het werken als verpleegkundige specialist in de GGZ verslavingszorg.

Mocht je nieuwsgierig zijn naar het artikel dat Teie heeft geschreven, klik dan op de volgende link: https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7061593797352140800/

Video fragment:

Ik ben Teie Salomons. Ik ben verpleegkundig specialist GGZ en ik werk bij Amethist Verslavingszorg, verslavingsinstelling in het midden van Nederland. Ik werk er als regiebehandelaar voor onze kliniek en voor een methadonprogramma. En een van de dingen waarmee ik mij bezighoud is de positionering van verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten. Mooi voorbeeld waar ik altijd graag over vertel is het model van nurse led zorg, voorgeleid door verpleegkundigen dat in verschillende landen al met succes wordt toegepast en langzaam in Nederland ook meer op gang komt.

Ik werk in een instelling waar heel veel nurse led zorg geboden wordt ik spreek er altijd graag over Ik ga langs bij congressen bijeenkomsten om daar wat over te vertellen en recent heb ik een opinieartikel voor Trouw geschreven waarin je ook meer kan lezen over waarom het zo goed zou zijn als de zorg wordt geleid door verpleegkundigen.

Ik heb een ontzettend leuk vak en dat komt omdat het vak van verpleegkundigen en dat vak van verpleegkundig specialist in rap tempo aan het ontwikkelen is. We zijn steeds verder in onze professionalisering, nemen steeds een duidelijkere positie in de zorg en krijgen ook steeds meer mogelijkheden toegespeeld. Ja, het werken in zo een ontwikkelend veld is echt elke dag weer een feestje! Tweede reden is dat het dagelijks werk ook leuk is. Het is een beetje een cliché, maar geen dag is hetzelfde. Ik spreek elke dag weer opnieuw fascinerende mensen. Mijn patiënten komen uit alle windhoeken, culturen, leeftijden. Hebben allemaal de meest interessante dingen meegemaakt, soms ook hele heftige dingen. Altijd interessante verhalen en het voelt voor mij als hulpverlener als verschillende specialist elke keer weer bijzonder dat ze mij die verhalen toevertrouwen en dat ze mij de kans geven om met hem te werken aan een weg richting herstel.